BATMAN / MERKEZ - Cemil Meriç İlkokulu

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından "Meslekleri Tanıyalım" panosu hazırlandı.

Okulumuzda 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıldı.

Mrt

Çevre dostu okul olarak, okulumuzdaki kompost makinası ile organik gübre üretimi ile ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdik.

Mrt

Türkiye geneli 100 okulda uygulanan ''Hayata İyi Bakarız'' projesi kapsamında okulumuza gelen yetkili kişi tarafından saha incelemesi gerçekleşti. Emeği geçen öğretmenlerimizden Banu Büyüktopçu, Muhammed Gültekin, Hediye ay ve İbrahim Şen'e teşekkür ederiz.

Mrt

Batman Belediyesi tarafından okulumuza Çevre Mühendisi geldi. 4. sınıf öğrencilerimize "Sıfır Atık" ile ilgili seminer verildi.

Mrt

Rehberlik Servisi tarafından planlanan "Çevre Dedektifi" ve " Akran Arabulucu" projeleri öğrencilerimize anlatıldı. Bu proje ile öğrencilerimize çevre bilinci ve akranlar arasındaki anlaşmazlıkları en aza indirmek hedeflenmiştir.

Mrt

Okulumuzda olan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlanıldı.

Mrt

Sivil Savunma haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarda depreme hazırlık ve afet bilinci geliştirmek amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden gelen ekiplerle beraber deprem ve yangın anında neler yapılacağı ile ilgili tatbikat yapıldı. AFAD ekibine emekleri için çok teşekkür ederiz.

Şbt

Cemil Meriç İlkokulu Müdürlüğü olarak başlattığımız Uluslararası düzeyde öneme sahip ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi kapsamında belgelendirme sistemi çalışmalarımız meyvesini verdi. Okulumuz için bu önemli 3 belgeyi törenle almış olduk. Emeği geçen bütün çalışanlarımıza teşekkür ederiz

Şbt

Okulumuzda görev yapan 1/D sınıf öğretmenimiz Bahar AYTEKİN'in ve Rehber öğretmeni Tuğba KÖSE'nin ortağı olduğu Magic Hands eTwinnig projesinde Türkiye, Hırvatistan, Romanya'dan 12 ortak okul yer almaktadır. Proje; öğrencilere sanatsal etkinliklerini ve yaratıcı yazma becerilerini 3 tema( Kağıdın Yolculuğu,İplerin Dansı ve Karakterler Canlanıyor) üzerinden  kazandırmayı amaçlıyor. Bu temalar üzerinden yapılacak etkinliklere öğrencilerin el becerileri ve yaratıcılıklarının geliştirilmeside hedeflenmektedir. Proje Şubat ayı başlayıp Mayıs ayında sona erecektir.

Ock

EBAP kapsamında başlattığımız "Kitap Kurdu"Projemizin sonucunda kitap kurtlarını belirlendi ve öğrencilere ödülleri verildi.

Ock

EBAP kapsamında Batman Defterdağlığı ile yapılan iş birliği sayesinde okulumuz öğrencilerinin vergi bilinci edinmeleri için defterdarlık personeli tarafından seminer verildi.

Ara

EBAP kapsamında yazar-okur buluşması ile eğitimci&yazar Yağmur Deniz Özen Ertekin öğrencilerimize söyleşi yaptı. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

EBAP kapsamında Toplum Sağlığı merkezinden Çocuk Gelişim Uzmanı Emin AYKUT  ve Diyetisyen Necmettin ALTUNDAĞ okulumuza geldi. 1. sınıf öğrencilerimize "Sağlıklı Yaşam" ve "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" ile ilgili bilgiler verildi Öğrencilerin boy ve kilo ölçümleri de yapıldı.